top of page

BAKA BRÖD MED GRODDADE MUNGBÖNOR


Vi hittade ett recept på fröbröd med mungbönor i senaste numret av buffé och vi har testat det! Vi bakade utan kummin och med groddade mungbönor och serverade med smör, ost och groddar på toppen.

MUMS! 😋

Ingredienser

till 1 limpa

  • 1 dl torkade mungbönor (1 dl torkade motsvarar 3 dl blötlagda) eller groddade mungbönor

  • ca 1 l kokande vatten

  • 2 dl solrosfrön

  • 2 dl havregryn

  • 1 1/2 dl vita sesamfrön

  • 2 msk chiafrön

  • 1 dl sötmandel

  • 3 msk fiberhusk

  • 2 tsk salt

  • 3 dl kallt vatten

  • 1 msk honung

  • 3 msk olivolja

  • (1 msk stött kummin) Skölj de torkade mungbönorna. Lägg dem i en bunke och slå över kokande vatten. Låt ligga i blöt över natten eller minst 8 timmar. Häll av och låt rinna av väl. ELLER använd groddade mungbönor 2-3 dagar. Blanda de blötlagda mungbönorna och alla torra ingredienser i en bunke. Rör ihop vatten, honung och olja och häll det över fröblandningen. Blanda ihop.Tryck ut smeten i en bakpappersklädd brödform, ca 2 liter (för 1 limpa). Låt stå ca 3 timmar i rumstemperatur. Sätt ugnen på 175°C. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 70 minuter. Låt brödet svalna i formen.

Våra senaste recept
#
Inga taggar än.
bottom of page