4 VARIANTER PÅ VEGANSKA JULBULLAR
4 varianter på Veganska julbullar
Grundrecept julbullar: 2 schalottenlökar 1 gul lök 3 dl böngroddar 3 dl linsgroddar 2 dl cashewnötter 3 msk fiberhusk 1 msk honung Salt peppar
Hacka och stek löken mjukt med honung Mixa ihop allt i matberedare till en jämn smet. Rulla till fina bullar och stek i olja tills de fått en gyllenbrun färg.
Rödbetsbullar:
Tillsätt en stor kokt rödbeta (som inte får vara för mjuk). Mixa ihop till en jämn smet. Rulla till fina bullar och stek i olja tills de fått en gyllenbrun färg.
Grönkålsbullar: Tillsätt 4 dl mjukt stekt grönkål. Mixa ihop till en jämn smet. Rulla till fina bullar och stek i olja tills de fått en gyllenbrun färg.
Morotsbullar: Tillsätt 2 rivna morötter. Mixa ihop till en jämn smet. Rulla till fina bullar och stek i olja tills de fått en gyllenbrun färg.