top of page

ATT ANVÄNDA GRODDAR, SKOTT OCH MKROGRÖNT ÄR ENKELT! 

Användningsområdet för groddar, skott och mikrogrönt är stort, det är bara fantasin som sätter gränser, men för att underlätta för dig kommer här några förslag! 

solrosskott2_1.jpg

I SALLADER

Alla groddar och skott är supergoda att blanda i salladen.  Du kan ha dem som smakförstärkare eller använda som salladsbas.

Solrosskott är lite matigare och passar bra som basingrediens, medan tex vitlöksgrodden tillsätter en härlig löksmak.

kvadrat.jpg

GÖR SMOOTHIES

Att lägga groddar och skott i smoothien är ett enkelt och snabbt sätt att få i sig extra nyttigheter!

Här passar alfalfa- och böngroddar bra då de är väldigt milda i smaken och kan därför användas i vilken smoothie som helst. 

alfalfasmörgås.jpg

LÄGG PÅ SMÖRGÅSEN

Att lägga lite groddar eller skott på smörgåsen tillför ett härligt krisp, ett fint utseende och en god smak! 

_MG_9589kopia.jpg

BAKA MED GRODDAR

Du kan använda groddar när du bakar bröd. Här passar linsgroddar, böngroddar och andra matiga groddar bäst.

Extra saftigt och nyttigt. 

Snittar hummus.jpg

GARNERA MERA

Groddar, skott och mikrogrönt är den perfekta garnityren som är både vacker, smakrik och nyttig! 

ärtbiffar.jpg

VEGETARISKA BIFFAR

De lite större groddarna så som lins- och böngroddar är även utmärkta för att ha i vegetariska biffar. 

bottom of page