Krasse
Kryddkrasse, eller smörgåskrasse som den också kallas, är lätt att odla och har med sin gröna färg och peppriga smak varit en favorit bland skotten länge. Perfekta i sallader, smoothies, på soppan eller på smörgåsen. En färgklick och en populär klassiker.
Näringsinnehåll
Krasse har ett högt näringsinnehåll och är full av antioxidanter, aminosyror och rik på C-vitamin och K-vitamin. Den innehåller även A-vitamin, B-vitamin och E-vitamin, kalcium, järn, magnesium, niacin, fosfor, kalium.
Positiv påverkan
Krasse, är rik på glukosinolater, som ger den skarpa, senapsliknande smaken. Dessa ämnen verkar som kraftiga antioxidanter i kroppen. Dessutom innehåller krasse stora mängder K-vitamin. K-vitamin bidrar till blodets koagulering och till underhållet för normalt skelett och Kalium bidrar till normal muskelfunktion och att upprätthålla normalt blodtryck.
Inspireras av goda och nyttiga recept med groddar och skott på vår receptsida.