Ekologisk röd Mizuna microgreens

Ekologisk röd mizuna, också kallad japansk kål, har en härligt pepprig senapssmak och kan användas som smaksättare på smörgåsen eller i en god sallad. Med sin röda färg piggar den upp vilken tallrik som helst.

 

Näringsinnehåll


Röd Mizuna innehåller mycket antioxidanter och är rik på Vitamin A, Vitamin C, Vitamin K, kalcium och järn.

 

Positiv påverkan

Röd Mizuna innehåller höga mängder av glukosinolater. Glukosinolater är en grupp potenta antioxidanter vars uppgift i växten är att hålla borta insekter och andra skadedjur. I människan har glukosinolater visat sig kunna lösa upp fettlösliga gifter till vattenlösliga så att de lättare transporteras ut ur våra kroppar. Röd mizuna innehåller också hög halt av K Vitamin, som bidrar till blodets koagulering och har betydelse för bentätheten.

Inspireras av goda och nyttiga recept med groddar och skott på vår receptsida.

1/0