top of page

Ekologisk rödkål mikrogrönt

Ekologiska Rödkålsskott är nyttiga skott och innehåller mycket C-Vitamin. Skotten har en lila och grön stam med mörkgröna blad och har en rund och söt smak och är en perfekt ingrediens i en sallad eller på smörgåsen.

 

              Näringsinnehåll

Innehåller bland annat Vitamin C, K och E, betakarotener och järn.

              Positiv påverkan

Rödkålsskott är en av de nyttigaste skotten, speciellt när de äts råa. De innehåller flera viktiga vitaminer som kroppen behöver, bland annat C-Vitamin, E-Vitamin och K-vitamin. E-Vitamin bidrar till att skydda kroppen från skador av fria radikaler och är viktigt vid bildandet av röda blodkroppar. C-vitamin bidrar till att minska trötthet och utmattning och K-vitamin behöver vi för att frakta kalcium till vårt skelett och hjälper alltså till att bibehålla en normal benstomme och är nödvändigt för blodets koagulering.

Inspireras av goda och nyttiga recept med groddar och skott på vår receptsida.

bottom of page